U Tinjanu će se ove godine po prvi puta održati 5. kolo Croatia Cupa u daljinskom jahanju.

Pod pokroviteljstvom Općine Tinjan i nekolicine poduzetnika sa područja Pazina, Tinjan i Svetog Lovreča.

ENDURANCE je disciplina konjičkog sporta, relativno nova u konjičkom sportu, koja se iz godine u godinu razvija u pozitivnom smjeru razvoja konjičkog sporta, konjičkog turizma, rekreativnog jahanja te općenito porastom broja kvalitetnih i rasnih sportskih grla na našim prostorima. KK Soko iz Pazina ima trenutno 20-tak licenciranih jahača i konja za endurance disciplinu iz Pazina, Svetog Lovreča i Tinjana koji posljednjih sezona postižu zapažene rezultate čak i u inozemstvu. Ove godine imamo u državnu prvakainju i viceprvaka u disciplini 40 km za kadete, pobjednika 3. kola Croatia cupa u utakmici od 60 km, te niz dobrih rezultata na ostalim natjecanjima.

Sve to ima za posljedicu porat interesa djece i odraslih, za školom jahanja i druženjem sa prirodom i tim plemenitim životinjama.

Start i cilj utakmica (40 km, 60 km i 90 km) je na nogometnom igralištu u Tinjanu. A takmičari će u savladavanju pripremljene i uređene zadane staze prolaziti pokraj tinjanskih sela. U utakmicama sudjeluju jahači i konji sa svojim logističarima iz konjičkih klubova Hrvatske. ( Zagreb, Osijek, Slavonski Brod, Čazma, Bjelovar, Pazin, Pula )