U Kringi programi počinju već u četvrtak 9. kolovoza, a u Muntrilju je fešta 18. kolovoza


Tradcionalno sredinom kolovoza u Kringi se slavi Sveta Marija Velika. Ove godine program obilježavanja počinje u četvrtak 9. kolovoza u 19 sati kada počinju nadmetanja u malom nogometu. Nogometaši će svoje snage odmjeriti i u petak 10. kolovoza također s početkom u 19 sati. Subota donosi dječji košarkaški turnir s početkom u 19 sati, a veliko finale malonogometnog turira bit će odrgrano u 21 sat.

U utorak 14. kolovoza programi počinju u 16 sati kada će biti održano tradicionalno gađanje glinenih golubova na streljani Picupari, a u 21 sat sat kreće glazbena zabava. Na pozornicu stiže najprije Klapa Kampanel, a potom Replay Band.

U srijedu 15. kolovoza bit će odigrano pljočkanje po starniski i to u 10 sati, a u 11 satiu župnoj crkvi počinje svečana sveta misa. Programima je bogato i poslijepodne – u 17 sati starta turistička fešta, bit će moguće pogledati i izložbu rasnih konja, a svakako valja pogledati i utrku u karijolama. Večer je rezervirana za glazbu i ples. Križance i njihove goste zabavljat će El Duo i Ribalta band.

No to nije sve što će se ovih dana zbivati. Muntrilj u subotu 18. kolovoza proslavlja Svetoga Roka, a za zabavu će se pobrinuti El Duo Bad. Sa svirkom počinju u 21 sat.