Načelnik Tinjana Goran Hrvatin potpisao je danas u Zagrebu s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ugovor o sufinanciranju izgradnje dječjeg vrtića i jaslica u Tinjanu, kojim će ova agencija sufinancirati gradnju vrtića i jaslica bespovratnim sredstvima u iznosu od 5,6 milijuna kuna


Načelnik Tinjana Goran Hrvatin potpisao je danas u Zagrebu s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ugovor o sufinanciranju izgradnje dječjeg vrtića i jaslica u Tinjanu, kojim će ova agencija sufinancirati gradnju vrtića i jaslica bespovratnim sredstvima u iznosu od 5,6 milijuna kuna.

Projekt izgradnje novog vrtića  prošao je na natječaju Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020., Mjera 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“.

Sva je dokumentacija za gradnju novog vrtića i jaslica već pripremljena, a  novi vrtić će se graditi na parceli pokraj zgrade tinjanske škole površine 4.357 četvornih metar. Zgrada  će se rasprostirati na površini od 720 četvornih metara i projektirana je po načelima energetske učinkovitosti. Projekt je u potpunosti prilagođen državnom pedagoškom standardu te predviđa prostore za rad tri vrtićke i jedne jasličke skupine. Gradit će se i jedna dvorana od 118 četvornih metara za tjelovježbu i društvene aktivnosti. Budući vrtić moći će pohađati 60 djece u vrtićkim odjelima i 12 u jaslicama. Bit će dovoljno mjesta za svu djecu koja se posljednjih godina zbog premalog kapaciteta nisu mogla upisati u predškolske programe. Projekt izgradnje novog vrtića vrijedan je 9,345 milijuna kuna, uključujući PDV.