Zasadi stablo, ne budi panj –  Općinu Tinjan zazelenilo pet novih stabala

18. studeni 2021. - kategorija: Zajednica

posadi-drvo.jpg

"Zasadi stablo, ne budi panj" već je dobro poznata građanska inicijativa koja se proširila na državnoj i lokalnoj razini, a cilj joj je da ljudi diljem Hrvatske zasade što više stabala i ozelene svoju okolinu. Nit vodilja inicijative je da baš svatko može zasaditi barem jedno stablo i tako doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena te istodobno budućim generacijama ostaviti zdravo i zeleno okruženje. Akciji se s velikim veseljem pridružila i Općina Tinjan, pa je tako posađeno ukupno pet stabala.

Pokraj vrtića posađeni su ladonja i javor, uz osnovnu školu sada stoji novoposađena jelka, a za novo stablo bogatije je i dječje igralište u Kučićima, gdje će rasti ladonja te vidikovac Spod ladonje u Tinjanu gdje će u budućim godinama grane širiti, naravno, ladonja.

Posebno zahvaljujemo našem komunalnom djelatniku Antoniu Smolici koji je s mnogo pažnje zasadio stabla, a velika pomoć u ovoj akciji bila su mu i djeca iz Tinjana -  Frane Deltin, Mia Antolović, Dino Šuran i Leo Fabris, koji su zajedno s njim sadili ladonju i javor pokraj vrtića.